Om Eskilstuna Kiropraktor & Idrottsklinik

2018-06-06-FotografSusannAlmandin-Eskils
Eskilstuna Kiropraktor & Idrottsklinik ligger på Fristadstorget 4, mitt i centrala Eskilstuna.

Här bedrivs en professionell kiropraktor och idrottsskademottagning med toppmodern utrustning. Personalen är välutbildade och består av två kiropraktorer och en massageterapeut.. 


Våra legitimerade kiropraktorer har genomgått fem års kiropraktorutbildning + ett år praktiktjänstgöring och är godkänd av Socialstyrelsen. Med kontinuerlig vidareutbildning och bakgrund som elitidrottare erbjuder vi hög kompetens inom arbets- och idrottsrelaterade besvär. Vi undersöker och behandlar kroniska och akuta besvär i ryggrad, muskler och leder.

Gediget idrottsintresse
Våran personal har alla ett stort idrottsintresse och har själva utövat idrott. Utöver kliniktjänstgöring har våra kiropraktorer till och från arbetat som idrottskiropraktorer i fotboll och friidrott. 

 

Vi som arbetar här

2018-06-06-FotografSusannAlmandin-Eskils
Margot Gustafsson

Leg. Kiropraktor (klinikansvarig)

F.d. Elitidrottare (Friidrott)

margot@kiropraktoreskilstuna.se

Grundutbildning: 5-årig utbildning på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan + ett år av allmän tjänstgöring på bl.a. akuten, radiologen, scoliosmottagning, kiropraktormottagning och Vårdcentral.. Examinerades 2013.

Margot har utöver kliniskt arbete arbetat

som fyscoach på Svenska Fotbollsförbundet, varit kiropraktor på Biggest Loser samt undervisat i anatomi, ergonomi och idrottsmedicin. 

Margot har en elitidrottsbakgrund med flera

SM-medaljer inom sprintlöpning.

Hon har tidigare arbetat som idrottskiropraktor för

IFK Lidingö friidrott och fotboll. I dagsläget ingår Margot i det medicinska teamet i landslaget i friidott.

Vidareutbildad i stötvågsbehandling, idrottsmedicin, dry needling

(nålbehandling), Chiropractic internship vid Altus Sports Institute i Santa Monica, LA och internationellt vidareutbildad i kiropraktisk teknik i USA och England. 


Specialitet: Ryggsmärta, nacksmärta, baksida lår och idrottsmedicin.

2018-09-06-FotografSusannAlmandin-Eskils
Anneli Seidl

Cert. Massör

Lasterterapeut

 

anneli@kiropraktoreskilstuna.se

Grundutbildning: Medicinsk massageterapeut vid Hälsoteket i Stockholm. Certifierad medicinsk massör och laserterapeut sedan 2009.

Anneli har ett stort intresse för kroppens anatomi och dess funktion och vidareutbildar sig kontinuerligt. Anneli har varit verksam massör i både Stockholm och Eskilstuna. Hon har en idrottsbakgrund inom fotboll och friidrott, både som ledare och aktiv.

Vidareutbildad i kinesiotejpning, laser, rörelselära mm. Har gått vidareutbildningar via Axelsons, Bergqvists, Svenska laseragenturen 

och Svensk idrottsmedicin. 

Specialitet: Probleminriktad massage alt. avslappnande massage beroende på dig som kund.

8D5A09BF-C605-4C5C-90EB-83815DFE853E_edi
Evelina Elmgren

Leg. Kiropraktor

Candidata Manutigii (Cand.Manu.)Master of Science (MSc) in Clinical BiomechanicsSyddansk Universitet, Odense

evelina@kiropraktoreskilstuna.se

Grundutbildning: 5-års utbildning på Syddansk Universitet i Odense (examen 2017), följt av 1 års allmän tjänstgöring i Köpenhamn. Under studierna arbetade Evelina som sideline kiropraktor till fotbollsklubben Marienlyst, och undervisade yngre medicinstuderande i objektiv undersökning. 

 

Utöver kliniskt arbete i Köpenhamn och Stockholm, har Evelina arbetat volontärt som kiropraktor för World Spine Care, en ideell organisation vars mission är att ge evidensbaserad, hållbar och integrerad ryggvård till alla delar av världen. 

Utanför kliniken föreläser Evelina gärna om Spinal Flossing; konsten att dagligen ta hand om kroppen på samma sätt som vi tar hand om tänderna, för att optimera funktion och förebygga skador. 

 

Vidareutbildning: löpande vidareutbildad i kommunikation, teknik och diagnostik, främst genom kurser med Dansk Kiropraktorförening (DKF). 

 

Specialitet: rygg- och nacksmärtor, diskbråck, huvudvärk, behandling av barn, fotproblematik.