Om Eskilstuna Kiropraktor & Idrottsklinik

Eskilstuna Kiropraktor & Idrottsklinik ligger på Fristadstorget 4, mitt i centrala Eskilstuna.

Här bedrivs en professionell kiropraktor och idrottsskademottagning med toppmodern diagnostisk utrustning. Personalen är mycket välutbildade och består av en kiropraktor, en massageterapeut och en medicinsk akupunktör. 


Våran legitimerade kiropraktor har genomgått en fem års kiropraktorutbildning + ett år praktiktjänstgöring och är godkänd av Socialstyrelsen. Med kontinuerlig vidareutbildning och bakgrund som elitidrottare erbjuder vi hög kompetens inom arbets- och idrottsrelaterade besvär. Vi undersöker och behandlar kroniska och akuta besvär i ryggrad, muskler och leder.

Gediget idrottsintresse
Våran personal har alla ett stort idrottsintresse och har själva utövat idrott. Utöver kliniktjänstgöring arbetar Margot till och från som idrottskiropraktor där hon har erfarenhet inom fotboll och friidrott. 
 

Vi som arbetar här

Margot Gustafsson

Leg. Kiropraktor

F.d. Elitidrottare (Friidrott)

margot@kiropraktoreskilstuna.se

Grundutbildning: 5-årig utbildning på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Examinerades 2013.

Margot har utöver kliniskt arbete arbetat

som fyscoach på Svenska Fotbollsförbundet, varit kiropraktor på Biggest Loser samt undervisat i anatomi, ergonomi och idrottsmedicin. 

Margot har en elitidrottsbakgrund med flera

SM-medaljer inom sprintlöpning.

Hon har tidigare arbetat som idrottskiropraktor för

IFK Lidingö friidrott och fotboll. 

Vidareutbildad i stötvågsbehandling, idrottsmedicin, dry needling

(nålbehandling), Chiropractic internship vid Altus Sports Institute i Santa Monica, LA och internationellt vidareutbildad i kiropraktisk teknik i USA och England. 


Specialitet: Ryggsmärta, nacksmärta, baksida lår och idrottsmedicin.

Anneli Seidl

Cert. Massör

Lasterterapeut

 

anneli@kiropraktoreskilstuna.se

Grundutbildning: Medicinsk massageterapeut vid Hälsoteket i Stockholm. Certifierad medicinsk massör och laserterapeut sedan 2009.

Anneli har ett stort intresse för kroppens anatomi och dess funktion och vidareutbildar sig kontinuerligt. Anneli har varit verksam massör i både Stockholm och Eskilstuna. Hon har en idrottsbakgrund inom fotboll och friidrott, både som ledare och aktiv.

Vidareutbildad i kinesiotejpning, laser, rörelselära mm. Har gått vidareutbildningar via Axelsons, Bergqvists, Svenska laseragenturen 

och Svensk idrottsmedicin. 

Specialitet: Probleminriktad massage alt. avslappnande massage beroende på dig som kund.

Emilie Gripewall

Medicinsk Akupunktör

Leg. specialistsjuksköterska

Aktiv elitidrottare (Triathlon)

 

emilie@kiropraktoreskilstuna.se

Grundutbildning: 3-årig grundutbildning till Leg. Sjuksköterska. Medicinsk Akupunktur via Karolinska Institutet.

Emilie har en tidigare karriär inom hästsporten men sadlade om till triathlon för fem år sedan. Arbetar som Leg. Specialistsjuksköterska och Medicinsk Akupunktör. Intresset för akupunktur växte fram under åren inom hästsporten, där akupunkturbehandling anses dopingklassat och behandlingen har en karenstid på 96h inför tävlingsstart. Att en metod med så små medel anses ha så stor påverkan på prestationen hos ett så pass stort djur kändes imponerande och när möjligheten till en evidensbaserad vidareutbildning inom Medicinsk Akupunktur inom hälso-sjukvård dök upp kändes det självklart att ta den. Emilie brinner för att alla ska kunna leva ett liv i rörelse utifrån sina förutsättningar, varför ha ont när man kan göra något åt det?

Vidareutbildad i medicinsk akupunktur via Karolinska Institutet. 1-årig vidareutbildning till Leg. Specialistsjuksköterska inom intensivvård. Fil. Magister inom Kardiologi. Fil. Master inom Vårdvetenskap. 


Specialitet: Akuta smärttillstånd i muskler och leder samt smärttillstånd av en mer kronisk karaktär (ex. fibromyalgi och migrän). Behandlar även stressrelaterade smärttillstånd.